Replace "http://www.r1-radio.net" with the URL of the website to which you want to redirect your blog. © R1 Radio: After_Maths : Interview

After_Maths : Interview1. Ποιοι είναι οι @fter_Maths; Πόσες κυκλοφορίες έχετε; 

Οι @fter_Maths είναι μια rock/other μπάντα.Το 2010 η Decy Belu και ο Duru (μπασσίστας επίσης των Τσοπάνα Rave και Transistor), ηχογραφήσαμε το πρώτο μας πειραματικό demo, ως studio project.Επειδή αυτο, έτυχε ευνοϊκών κριτικών, το 2011, ως μπάντα πλέον,  ηχογραφήσαμε το ΕΡ μας με 5 τραγούδια και το 2013, τo πρώτο single "Queen Elizabeth", για τον επερχόμενο δίσκο μας.

2. Συνολικά 12 ηχογραφημένα τραγούδια, μέσα σε 4 χρόνια. Γιατί δεν έχει ηχογραφηθεί ένα κανονικό album;  

Είχαμε διάφορες ατυχίες. Δε θέλουμε να γκρινιάζουμε όμως. Μακροπρόθεσμα, όλα ήταν προς όφελος της μπάντας. Άλλωστε, πιστεύουμε στο μεταφυσικό. Σταδιακά, διαμορφώσαμε το ύφος μας και στην ουσία, εδώ και 2 χρόνια είμαστε μια ολοκληρωμένη ομάδα.

3. Έχετε καιρό να κάνετε live.Τι συνέβη;

Για περίπου 6 μήνες, ψάχναμε κιθαρίστα. Υπάρχουν πολλοί καλοί μουσικοί εκεί έξω, όμως θέλαμε έναν άνθρωπο με κοινά ακούσματα και παρόμοια αισθητική, ώστε να μπορεί να μας βοηθήσει, στις νέες μας περιπέτειες. Έτσι, ήρθε σε μας, πολύ απρόσμενα,ο Johnny K. Όπως είπαμε και πριν, πιστεύουμε στο μαγικό. Είναι η άλλη όψη, της επιστήμης.

4. Θα έχετε αλλαγή ύφους στη μουσική σας;

Ναι. Η μουσική μας θα κινείται, όπως και πριν σε rock πλαίσια. Όμως, η 6μηνη παύση, μας έδωσε μια νέα οπτική γωνιά. Έχουμε ανανεωθεί και είμαστε πιο συνειδητοποιημένοι. Έχουμε περισσότερη όρεξη και έμπνευση. Είμαστε πρακτικά, μια νέα μπάντα.

5. Πότε θα κυκλοφορήσει το νέο album και πως θα το χαρακτηρίζατε μουσικά;

Ετοιμάζουμε ήδη τα νέα μας τραγούδια. Ελπίζουμε να είμαστε έτοιμοι, το χειμώνα. Το album θα είναι rock, με μπλεγμένες τις πολλές και συχνά περίεργες μουσικές επιρροές μας. Θα έχει στοιχειά από το παρελθόν της rock, με μάτια στο μέλλον. Και, όχι, αυτο δεν είναι προεκλογικό σύνθημα χεχε!

6. Τι σχέση έχετε με τα μαθηματικά και γιατί αυτά επηρεάζουν τόσο την αισθητική σας;

Η Decy, ( που γράφει και τους στίχους και επιμελείται τη γενική αισθητική), είναι μαθηματικός.Ο Thanos ξεκίνησε με εφαρμοσμένα μαθηματικά και πλέον είναι ερευνητής. Ο Duru έχει εμμονή με οτιδήποτε έχει σχέση με την επιστήμη. Ο Gino, ως drummer, μόνο μουσικά μαθηματικά, μας μαθαίνει στις πρόβες χαχα!Όπως αναφέρεται και στην αγαπημένη ταινία Pi (Darren Aronofsky) "Mathematics is the language of nature".
Tα μαθηματικά είναι ο κωδικός του σύμπαντος και η μουσική είναι μαθηματικά. Άρα, είναι πηγή έμπνευσης για μας.

7. Στο βιογραφικό σας, αναφέρονται air-plays και άρθρα σε sites/radios του εξωτερικού. Πως προέκυψε αυτο;

Όταν είδαμε το τραγούδι μας “fateproof”, να προτείνεται στο NME, δε το πιστεύαμε και εμείς. Δεν είχαμε στείλει υλικό μας. Χαρήκαμε όμως πολύ, που η δουλειά μας, ακούγεται ενδιαφέρουσα και σε ανθρώπους, που η μητρική τους γλώσσα είναι τα αγγλικά. Κάποιοι σταθμοί μας βρήκαν εκείνοι μέσω internet, με κάποιους άλλους επικοινωνήσαμε εμείς. Ευρώπη και Αμερική. Οι άνθρωποι στο εξωτερικό είναι ευγενέστατοι και ενδιαφέρονται πραγματικά για τη μουσική. Υπάρχουν αντίστοιχα ελληνικά sites, που δεν έχουν μπει καν στον κόπο, να μας απαντήσουν, έστω με ένα αρνητικό mail. Βέβαια, υπάρχουν και ελληνικά sites, όπως το δικό σας,  που μας έχουν στηρίξει επανειλλημένα και τους ευχαριστούμε πολύ!

8. Υπάρχουν ελληνικές μπάντες, που μας προτείνετε;

Φυσικά! Με ξενόγλωσσο στίχο, οι Transistor, oι Limbo, οι Lucky Funeral, oι Ηarsh Demise, οι Cyanna Mercury, oι Mind Departure, οι Echo Train, η Lia Hide, οι Solarmonkeys, οι Skinner Box, oι Whereswilder...να συνεχίσουμε;;

9. Οι στίχοι σας τι πραγματεύονται; Έχουν και κοινωνικές προεκτάσεις ή μόνο προσωπικές εμπειρίες;

Η Decy γράφει στίχους (και σε αυτή τη φάση, έχει στα σκαριά το πρώτο βιβλίο της). Γράφει για οτιδήποτε μπορεί να δημιουργήσει ένα έντονο συναίσθημα... όπως η τέχνη, η επιστήμη, η λογοτεχνία, η φιλοσοφία, ο έρωτας, οι κοινωνικές καταστάσεις, οι προσωπικές εμπειρίες.Για πολλές δεκαετίες, τα κλασσικά προβλήματα, όπως η έλλειψη παιδείας και κουλτούρας ήταν παρωχημένα θέματα και κανείς δε μιλούσε για αυτά. Χρειαζόμαστε ένα restart. Back to the basics.

10. Ποιο είναι το μελλοντικό σας πρόγραμμα;

Η ηχογράφηση του album μας, που ελπίζουμε να έχει τελειώσει μέχρι το χειμώνα και από Σεπτέμβρη πια, να αρχίσουμε πάλι τα lives. Αργούμε λίγο, αλλά χαιρόμαστε τη διαδικασία.


Find them on: