Replace "http://www.r1-radio.net" with the URL of the website to which you want to redirect your blog. © R1 Radio: Interview: The Updates Band

Interview: The Updates Band1. R1 Radio: Από πού προήλθε η ονομασία του συγκροτήματος;

Το συγκρότημα ονομαζόταν στο παρελθόν Musickness, διασκευάζοντας κατά κύριο λόγο πιο mainstream κομμάτια, δίνοντας αρκετές live εμφανίσεις σε μαγαζιά της πόλης και της επαρχίας. Όταν όμως θελήσαμε να συνθέσουμε δική μας μουσική, σκεφτήκαμε ότι έπρεπε ν αλλάξουμε όνομα και κατά κάποιο τρόπο να αναβαθμιστούμε (Update), έτσι λοιπόν προέκυψε και το τωρινό όνομα, το οποίο αντιπροσωπεύει τη προσπάθειά μας.

2. R1 Radio: Είστε ένα νεοσύστατο σχήμα από τη Θεσσαλονίκη. Ποίες είναι καλύτερες και οι χειρότερες στιγμές σας στην μέχρι τώρα “διαδρομή σας”; 

Όπως αναφέρεις, αποτελούμε ένα πολύ νέο σχήμα, οπότε είναι νωρίς να αναφέρουμε κάποιες δύσκολες στιγμές. Γενικά σαν δυσκολία θα αναφέρω την οικονομική αδυναμία που αντιμετωπίζουν πιστεύω το 99% των συγκροτημάτων που προσπαθούν να δημιουργήσουν δική τους μουσική και να ακουστούν μέσα σε αυτόν το ωκεανό μουσικής που υπάρχει εκεί έξω. Σαν καλή στιγμή θα αναφέρω το live που πρόκειται να δώσουμε ως quest band στον Anastasio Farini στις 27/4/2014 στο Eightball.

3. R1 Radio: Ποιες είναι επιρροές και οι πηγές σας για τα τραγούδια σας;

Στη μπάντα έχουμε τη τύχη να είμαστε ο καθένας ξεχωριστά, fan ενός διαφορετικού είδους μουσικής, γεγονός που λειτουργεί πολύ δημιουργικά στη σύνθεση της μουσικής μας. Οπότε σαν επιρροή μπορώ να πω ότι είναι η καλή μουσική, χωρίς να ανήκει σε κάποιο συγκεκριμένο χώρο. Υπάρχουν κομμάτια που αγγίζουν τον grunge ήχο, άλλα που χαρακτηρίζονται πιο πολύ pop, ενώ υπάρχουν και αρκετά "αιχμηρές" συνθέσεις που ανήκουν στο new rock ήχο. Όλα αυτά κάτω από τη ευρύτερη έννοια του όρου rock.

4. R1 Radio: Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον; (Δισκογραφία - εμφανίσεις)

Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο studio ηχογραφώντας το πρώτο μας E.P., το οποίο θα περιλαμβάνει 5 δικές μας συνθέσεις. Εάν όλα παν καλά θα κυκλοφορήσει λίγο πριν το καλοκαίρι. Όσον αφορά τις εμφανίσεις, όπως ανέφερα και πριν, θα εμφανιστούμε στο Eightball στις 27/4/2014 ως quest band στον Anastasio Farini, ενώ σίγουρα θα μας πετύχετε σε κάποιο live stage της πόλης.

5. R1 Radio: Τι σημαίνουν για εσάς οι The Updates Band ;

Αγάπη για τη μουσική, έμπνευση, δημιουργία!

6. R1 Radio: Πώς φαντάζεστε τους The Updates Band στο μέλλον;

Δε θα απαντήσω με τo cliche: συμβόλαιο με δισκογραφική, επιτυχία, περιοδείες, λεφτά κ.τ.λ. Αυτό που μετράει είναι να μη ξεχνάς το λόγο για τον οποίο ξεκίνησες. Φυσικά δε θα πούμε όχι στην επιτυχία εάν και όταν έρθει, αλλά δεν αποτελεί τον αυτοσκοπό μας!. Αυτό που είμαστε και αυτό που θέλουμε να είμαστε στο μέλλον είναι μία καλή παρέα μουσικών, όπως και σήμερα, με όρεξη και μεράκι για δημιουργία.

7. R1 Radio: Με ποιους καλλιτέχνες θα θέλατε να συνεργαστείτε και για ποιο λόγο;

Δε θα αναφέρω τεράστια ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής. Ποιο χειροπιαστό και προσοδοφόρο για εμάς είναι να συνεργαστούμε με τοπικά σχήματα και καλλιτέχνες που "εκπέμπουν στο ίδιο μήκος κύματος", που έχουν τις ίδιες ανησυχίες και αντιμετωπίζουν τις ίδιες δυσκολίες με εμάς.

8. R1 Radio: Πόσο δύσκολο είναι ένα συγκρότημα , να μπορέσει να προβάλλει τα έργα του; Τι είναι αυτό που οι The Updates Band χρειάζονται για να συνεχίσουν να υφίστανται στη μουσική σκηνή;

Όπως ανέφερα και πριν, η σημαντικότερη δυσκολία που αντιμετωπίζει ένα συγκρότημα είναι η οικονομική, καθώς χρειάζονται πολλά χρήματα για να προβάλλεις τη μουσική του αξιοπρεπώς. Μπορεί κάποιος καλλιτέχνης να έχει καταπληκτικές ιδέες, αλλά να αδυνατεί να τις προβάλλει ή να μη μπορεί να βρει το κοινό που θα τις εκτιμήσει, καθώς στο διαδίκτυο γίνεται ένας καταιγισμός από πληροφορίες. Δυστυχώς, ο περισσότερος κόσμος σήμερα "ακούει μουσική με τα μάτια", συνεπώς εάν δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα να κάνεις ένα καλό βίντεο και να το ανεβάσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όσο καλός και αν είσαι, το πιο πιθανό είναι να μη σε προσέξει κανείς! Αυτό που χρειαζόμαστε, όπως και κάθε άλλο συγκρότημα είναι η υποστήριξη του κόσμου που αγαπάει και ακούει τη μουσική μας!

9. R1 Radio: Όπως γνωρίζετε υπάρχει ένα αίσθημα απαισιοδοξίας αυτή την περίοδο στην Ελλάδα λόγω της οικονομικής κρίσης και των κοινωνικών αναταραχών. Τι θα θέλατε να πείτε στο κοινό σας;

Η μουσική, όπως και κάθε μορφή τέχνης, βοηθάει τον άνθρωπο να αισθάνεται πραγματικά ελεύθερος και να ξεφεύγει από τη μιζέρια της καθημερινότητας. Ευχόμαστε με τη μουσική μας να κάνουμε τη ζωή σας λίγο καλύτερη! Ευχαριστούμε για τη στήριξη!

10. R1 Radio: Ποιο τραγούδι θα θέλατε να αφιερώσετε στο κοινό σας και γιατί;
Θα θέλαμε να αφιερώσουμε το πρώτο μας single με τίτλο "Our torment" και συγκεκριμένα τους στίχους "It' our dime, our torment...", καθώς για ότι συμβαίνει γύρω μας, καλό ή κακό, οι κύριοι υπαίτιοι είμαστε εμείς οι ίδιοι. Ευχαριστούμε και ευχόμαστε να σας δούμε από κοντά!
Links